Nepredávame mačku vo vreci

28.01.2005 Prešov

Mesto Prešov sa formou intenzívnej osvety rozhodlo prezentovať výstavbu nájomných bytov na ul. Majakovského - Sabinovskej. Po minulotýždňovej kolaudácii 54 nájomných bytov ostáva v talóne mesta v spomínanej lokalite ďalších 54 nájomných bytov.

V piatok 28. januára 2005 sa v čase od 13. – 15. hod. uskutoční “ Deň otvorených dverí“ , kedy zamestnanci MsÚ predstavia záujemcom tieto byty.
Mesto Prešov považuje takúto formu oznamu za vhodný prístup danej ponuky k čo najširšej skupine obyvateľov. Okrem tejto formy prezentácie bytov mesto pripravuje interaktívnu prehliadku bytov na svojom webe.
Cena takéhoto holobytu predstavuje 17 280 Sk/m2 vrátane pozemku. Cena pozemku pod týmito bytmi je 500 Sk/m2, pričom cena pozemku sa v tejto výhodne situovanej lokalite pohybuje v priemere 1000 – 1500 Sk. Priemerná obytoná plocha bytu je 48 m2. Cena tohto bytu kopíruje úrok a úrokovú sadzbu, ktoré mesto platí finančnej inštitúcii.
Kúpa bytu sa realizuje v dvoch etapách. Prvou je úhrada 50 % ceny pri podpise zmluvy o budúcej zmluve a 50 % pri uzatvorení kúpnej zmluvy po kolaudácii.
Michal Kaliňák,
Tlačový tajomník MsÚ
 

Vyberte región

mark